خرید مواد اولیه صنایع غذایی

بازرگانی تراست بزرگترین مرجع خرید مواد اولیه صنایع غذایی در ایران می باشد. ما در تراست با کیفیت ترین مواد اولیه را از کشورهای چین٬ مالزی٬ سنگاپور٬ کانادا و … وارد میکنیم و با مناسبترین قیمت و کمترین حاشیه سود٬ در اختیار تولیدکنندگان صنایع غذایی قرار می دهیم.
مواد اولیه صنایع غذایی٬ از کجا بخرم؟
جهت خرید مواد اولیه صنایع غذایی و یا مشاوره در این خصوص فقط کافیست با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.
شماره تماس با ما : ۰۹۳۷۱۷۰۹۸۷۸ خانم مهندس امینی ( مدیر فروش مواد اولیه)
۰۲۱۲۲۴۹۴۳۶۴
زمان پاسخگویی : شنبه تا چهارشنبه ساعت ۹ تا ۱۶
پنجشنبه ساعت ۹ تا ۱۳
افزودنی های غذایی چیست؟
افزودنی های غذایی موادی هستند که در درجه اول به غذاهای فرآوری شده یا سایر مواد غذایی تولید شده در مقیاس صنعتی برای اهداف فنی اضافه می شوند. به عنوان مثال، برای بهبود ایمنی، افزایش مدت زمان نگهداری یک غذا یا اصلاح خواص حسی غذا از آنها استفاده می گردد.
افزودنی های غذایی موادی هستند که به طور معمول به تنهایی به عنوان یک غذا مصرف نمی شوند و معمولاً به عنوان مواد تشکیل دهنده معمولی در غذاها استفاده نمی شوند. بیشتر غذاهایی که حداقل فرآوری شده و فرآوری نشده اند حاوی افزودنی های غذایی نیستند. افزودنی های غذایی قبل از تایید استفاده از آنها برای اثرات مضر بالقوه بر سلامت انسان ارزیابی می شوند.
نهادهای معتبر در سطوح ملی، منطقه ای و بین المللی مسئول ارزیابی ایمنی افزودنی های مواد غذایی هستند. کمیته مشترک FAO/WHO در مورد افزودنی های غذایی (JECFA) نهاد بین المللی است که مسئول ارزیابی ایمنی افزودنی های غذایی برای استفاده در غذاهایی است که در سطح بین المللی تجارت می شود.
سیاری از افزودنی های غذایی مختلف در طول زمان برای رفع نیازهای فرآوری مواد غذایی در مقیاس بزرگ توسعه یافته اند. مواد افزودنی اضافه می شوند تا اطمینان حاصل شود که مواد غذایی فرآوری شده در طول سفر خود از کارخانه ها یا آشپزخانه های صنعتی، به انبارها و مغازه ها و در نهایت به مصرف کنندگان٬ سالم و در شرایط خوب باقی می مانند.
همچنین از افزودنی ها برای اصلاح خواص حسی غذاها از جمله طعم، بو، بافت و ظاهر استفاده می شود.
افزودنی های غذایی را می توان از گیاهان، جانوران یا مواد معدنی به دست آورد و یا می توان آنها را به صورت شیمیایی سنتز کرد. چندین هزار افزودنی غذایی استفاده می شود که همه آنها برای انجام یک کار خاص طراحی شده اند. افزودنی های غذایی را می توان بر اساس عملکردشان به 3 دسته کلی دسته بندی کرد.
۱)اسانس ها و طعم دهنده های غذایی:
اسانس ها و طعمدهندهها مواد شیمیایی هستند که به غذا اضافه میشوند تا عطر یا طعم آن را تغییر دهند. اسانس ها رایج ترین نوع افزودنی مورد استفاده در غذاها هستند که با صدها تنوع مورد استفاده در انواع مختلف غذاها، از شیرینی و نوشابه گرفته تا غلات، کیک و ماست قرار می گیرند.
عوامل طعم دهنده را می توان از منابع طبیعی (مانند منابع گیاهی یا حیوانی) استخراج کرد یا به صورت شیمیایی سنتز کرد. طعمهایی که مستقیماً از منابع طبیعی استخراج میشوند، اغلب به عنوان طعمهای طبیعی شناخته میشوند. چنین طعمهایی همچنین میتوانند از نظر شیمیایی سنتز شوند و گاهی اوقات به عنوان شبه طبیعی شناخته شوند تا نشان دهند که اگرچه آن طعم و عطر به طور طبیعی وجود دارد، اما از منبع خود استخراج نشده است، بلکه سنتز شده است تا مشابه باشد.
طعم دهنده (اسانس) های مصنوعی :مواد شیمیایی هستند که در طبیعت وجود ندارند اما برای کپی از طعم های طبیعی یا برانگیختن سایر حس های طعمی سنتز می شوند. ترکیبات آشپزی، از جمله ادویه جات، آجیل و میوه های خشک یا سبزیجات نیز می توانند عطر یا طعم را تغییر دهند، اما معمولاً به عنوان طعم دهنده در نظر گرفته نمی شوند.
۲)آنزیم های غذایی:
آنزیم های صنایع غذایی نوعی افزودنی هستند که ممکن است به محصول نهایی غذایی ختم شوند یا نشوند. آنزیمها پروتئینهای طبیعی هستند که واکنشهای بیوشیمیایی را با شکستن مولکولهای بزرگتر به بلوکهای ساختمانی کوچکترشان تقویت میکنند.
آنها را می توان با استخراج از گیاهان یا محصولات حیوانی یا از میکروارگانیسم هایی مانند باکتری ها به دست آورد و به عنوان جایگزینی برای فناوری مبتنی بر مواد شیمیایی استفاده می شود.
آنها عمدتاً در پخت (برای بهبود خمیر)، برای تولید آب میوه (برای افزایش محصول)، در شراب سازی و دم کردن (برای بهبود تخمیر)، و همچنین در تولید پنیر (برای بهبود تشکیل کشک) استفاده می شوند.
آنزیم های مهم لیست مواد اولیه صنابع غذایی:
آنزیم های مهم در لیست مواد اولیه صنایع غذایی عبارتند از:
- آلفا آمیلاز: افزایش حجم و سرعت تخمیر، بهبود کشش و طعم نان، افزایش ماندگاری محصول
- گلوکز اکسیداز: گلوکز اکسیداز را می توان در پودر شیر کامل، غلات، کاکائو، قهوه، میگو، گوشت و سایر غذاها استفاده کرد. می تواند از قهوه ای شدن ناشی از گلوکز جلوگیری کند. همچنین، از گلوکز اکسیداز در غذاهای گوشتی و پروتئینی برای کمک به تولید رنگ طلایی استفاده می شود.
- پروتئاز: باعث نرم کردن گوشت، از بین بردن تلخی قهوه و بهبود بافت محصولات پخته شده می شود. پروتئازها همچنین می توانند برای هیدرولیز پروتئین های شیر برای تولید کنسانتره پروتئین آب پنیر، یک عنصر ارزشمند در بسیاری از محصولات لبنی استفاده شوند.
- لیپاز: افزایش طعم کره و مارگارین ٬ برای افزایش ماندگاری محصولات مختلف پخت٬ در نوشیدنی های الکلی مانند شراب، عطر را می توان با استفاده از لیپاز تغییر داد. کوتاه کردن زمان رسیدن پنیر
- کاتالاز: کاهش لاکتوز شیر به منظور طعم بهتر و بالابردن ارزش غذایی٬ حذف پراکسید هیدروژن از شیر قبل از تولید پنیر ٬ کاربرد دیگر آن در بسته بندی مواد غذایی است که از اکسید شدن مواد غذایی جلوگیری می کند.
- لاکتاز: معمولاً به عنوان یک عنصر در مواد غذایی مانند شیر خشک، نان، غلات، گوشت های فرآوری شده و جایگزین های گوشت، پروتئین و مکمل های غذایی استفاده می شود. به عنوان مثال، در شیر خشک، لاکتوز برای استانداردسازی پروتئین استفاده می شود.
لاکتاز در سطح تجاری برای تولید محصولات عاری از لاکتوز برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز استفاده می شود. همچنین برای تولید ماست منجمد برای تولید محصولات خامه ای و با طعم بهتر استفاده می شود.
- پاپائین: نرم کردن گوشت
- بروملین: مشابه پاپائین٬ بروملین هم برای نرم کردن گوشت، حل شدن پروتئین های دانه، شفاف سازی آبجو و پخت کلوچه استفاده می شود.
- پکتیناز: برای استخراج آبمیوه از چندین میوه یعنی سیب، شراب انگور، انگور، تمشک و توت فرنگی استفاده می شود.باعث کاهش تیرگی و تلخی آب میوه نیز می شود.
- سلولاز: سلولازها میتوانند عطر و طعم مواد غذایی را افزایش دهند، پلی فنولهای چای و اسانس را از زیتون استخراج کنند، قهوه برشته شده را هیدرولیز کنند، علفهای خمیر را کاهش دهند، آب میوهها را شفاف کنند و همچنین میوهها را نرم کنند.
۳)سایر افزودنی های غذایی:
سایر افزودنی های غذایی به دلایل مختلفی مانند نگهداری، رنگ آمیزی و شیرین شدن استفاده می شوند. آنها هنگام تهیه، بسته بندی، حمل و نقل یا ذخیره سازی مواد غذایی اضافه می شوند و در نهایت جزء مواد غذایی می شوند.
نگهدارنده ها: می توانند تجزیه ناشی از کپک، هوا، باکتری یا مخمر را کند کنند. علاوه بر حفظ کیفیت غذا، نگهدارندهها به کنترل آلودگیهایی که میتوانند باعث بیماریهای ناشی از غذا، از جمله بوتولیسم(مسمومیت غذایی حاد) تهدیدکننده زندگی شوند، کمک کنند.
رنگ های خوراکی :برای رنگ آمیزی به غذا اضافه می شوند تا جایگزین رنگ های از دست رفته در طی فرآوری یا تولید دیگر شود، یا برای اینکه غذا جذاب تر به نظر برسد.
شیرین کننده های طبیعی :شیرین کننده های غیر قندی اغلب به عنوان جایگزینی برای شکر استفاده می شوند زیرا وقتی به غذا اضافه می شوند کالری کمتری دارند یا اصلاً کالری ندارند.
WHO بر اساس شواهدی مبنی بر اینکه به نظر نمی رسد برای کاهش وزن طولانی مدت یا حفظ وزن مفید باشد و ممکن است خطر ابتلا به بیماری های غیرواگیر را افزایش دهد، توصیه ای علیه استفاده از شیرین کننده های غیر قندی به طور کلی صادر کرده است.
نمک فسفات ها: فسفاتها، نمک های اسید فسفریک هستند و متداول ترین نوع نمک های امولسیون کننده مورد استفاده در صنعت عبارتند از تری سدیم سیترات و دی سدیم فسفات می باشند که با این وجود نمک های دیگر از قبیل سدیم آلومینیم فسفات، تارتارات سدیم پتاسیم، سدیم اورتوفسفات و پیرو فسفات سدیم نیز استفاده می شود.
نقش مهم آنها تقویت قابلیت امولسیون پروتئین های پنیر با حذف کلسیم از کازئین ها ، آبرسانی و پراکندگی پروتئین است. ترکیب مختلف از نمک های فسفات باعث تغییر درجه سختی در پنیر های پروسس می گردد.
امولسیفایر ها: امولسیفایر مولکولی با یک انتهای آب دوست و یک انتهای چربی دوست است که از طریق این دو انتهای متفاوت می تواند در آب و چربی حل شود. امولسیفایرهای طبیعی شامل پروتئین ها ، فسفولیپیدها و تخم مرغ هستند.
امولسیفایرهای متداول مورد استفاده در تولید مواد غذایی شامل روغن خردل، سویا و تخم مرغ، لسیتین، مونو و دی گلیسیریدها، پلی سوربات ها، کاراگینان، صمغ گوار، صمغ زانتان و روغن کلزا هستند.
ویتامین های غذایی: ویتامین ها و مواد معدنی ریز مغذی هایی هستند که بدن برای انجام طیف وسیعی از عملکردهای طبیعی مورد نیاز است. با این حال، این ریزمغذی ها در بدن ما تولید نمی شوند و باید از غذایی که می خوریم به دست آیند. ویتامین ها مواد آلی هستند که به طور کلی به دو دسته محلول در چربی یا محلول در آب طبقه بندی می شوند.
ویتامین های محلول در چربی (ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E و ویتامین K) در چربی حل می شوند و تمایل به تجمع در بدن دارند.
ویتامینهای محلول در آب (ویتامین C و ویتامینهای B کمپلکس مانند ویتامین B6، ویتامین B12 و فولات) باید قبل از جذب توسط بدن در آب حل شوند و بنابراین نمیتوانند ذخیره شوند. هر گونه ویتامین محلول در آب که توسط بدن استفاده نمی شود، در درجه اول از طریق ادرار از بین می رود.
ارزیابی خطرات استفاده از افزودنی های غذایی:
WHO با همکاری سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) مسئول ارزیابی خطرات سلامتی انسان از مواد افزودنی غذایی است. ارزیابی خطر افزودنیهای غذایی توسط یک گروه علمی مستقل و متخصص بینالمللی – کمیته مشترک FAO/WHO درباره افزودنیهای غذایی (JECFA) انجام میشود.
فقط افزودنیهای غذایی که تحت ارزیابی ایمنی JECFA قرار گرفتهاند و مشخص شد خطر سلامتی قابلتوجهی برای مصرفکنندگان ندارند، میتوانند در سطح بینالمللی استفاده شوند. این موضوع چه افزودنی های غذایی از منابع طبیعی تهیه شده باشند و چه مصنوعی باشند، صدق می کند.
مقامات ملی، چه بر اساس ارزیابی JECFA یا یک ارزیابی ملی، می توانند استفاده از افزودنی های غذایی را در سطوح مشخص برای غذاهای خاص مجاز کنند.
ارزیابیهای JECFA بر اساس بررسیهای علمی همه دادههای بیوشیمیایی، سمشناسی و سایر دادههای مرتبط موجود در یک افزودنی معین است – آزمایشهای اجباری در حیوانات، مطالعات تحقیقاتی و مشاهدات در انسان در نظر گرفته میشوند.
آزمایشهای سمشناسی مورد نیاز JECFA شامل مطالعات حاد، کوتاهمدت و طولانیمدت است که نحوه جذب، توزیع و دفع افزودنی غذایی و اثرات مضر احتمالی افزودنی یا محصولات جانبی آن را در سطوح قرار گرفتن در معرض مشخص میکند.
نقطه شروع برای تعیین اینکه آیا می توان از یک افزودنی غذایی بدون اثرات مضر استفاده کرد یا خیر، تعیین میزان مصرف روزانه قابل قبول (ADI) است. ADI تخمینی از مقدار یک ماده افزودنی در غذا یا آب آشامیدنی است که می تواند به طور ایمن روزانه در طول عمر بدون اثرات نامطلوب برای سلامتی مصرف شود.
هنگامی که یک افزودنی غذایی برای استفاده توسط JECFA ایمن تشخیص داده شد و حداکثر سطوح استفاده در استاندارد عمومی Codex برای افزودنیهای غذایی تعیین شد، باید مقررات ملی مواد غذایی اجرا شود که اجازه استفاده واقعی از یک افزودنی غذایی را میدهد.
چگونه بفهمم چه مواد افزودنی در غذای من وجود دارد؟
کمیسیون Codex Alimentarius همچنین استانداردها و دستورالعمل هایی را در مورد برچسب گذاری مواد غذایی ایجاد می کند. این استانداردها در اکثر کشورها اجرا می شوند و تولیدکنندگان مواد غذایی موظفند نشان دهند که چه مواد افزودنی در محصولاتشان وجود دارد.
برای مثال، در اتحادیه اروپا، قوانینی وجود دارد که بر برچسبگذاری افزودنیهای مواد غذایی بر اساس مجموعهای از شمارههای E از پیش تعریفشده حاکم است. افرادی که آلرژی یا حساسیت به برخی افزودنی های غذایی دارند باید برچسب ها را به دقت بررسی کنند.
WHO مقامات ملی را تشویق میکند تا نظارت و اطمینان حاصل کنند که افزودنیهای غذایی در غذاها و نوشیدنیهای تولید شده در کشورهایشان با استفادهها، شرایط و قوانین مجاز مطابقت دارد. مقامات ملی باید بر تجارت مواد غذایی نظارت کنند که مسئولیت اصلی اطمینان از ایمن بودن استفاده از افزودنی های غذایی و مطابقت با قوانین را بر عهده دارد.
HACCP چیست؟
علاوه بر اقدامات تضمین کیفیت عمومی، ما بر اساس یک مفهوم تایید شده تجزیه و تحلیل خطر نقطه کنترل بحرانی (HACCP) کار می کنیم. به ویژه در زمینه افزودنی های غذایی، پیشگیری و کنترل دقیق ضروری است زیرا هر گونه آلودگی می تواند عواقب جدی داشته باشد.
مفهوم HACCP ما را قادر می سازد تا نقاطی را در فرآیندهای کاری خود تعیین کنیم که در آن خطر آلودگی وجود دارد و اقداماتی را برای اطمینان از بالاترین کیفیت محصولات خود و ارائه کالاهای عالی به شرکت های مواد غذایی تعریف کنیم.
لیست مواد اولیه صنایع غذایی:
لیست مواد اولیه غذایی وارداتی موجود در بازرگانی تراست عبارتند از:
- افزودنی های غذایی
- استابلایزر و استارتر
- امولیسفایر ها
- نشاسته و دکسترین ها
- نگهدارنده ها
- نمک فسفات ها
- تشدید کننده های طعم
- صمغ و وکس ها
- ویتامین های غذایی
- آنزیم های غذایی
- رنگهای خوراکی
- شیرین کننده های طبیعی
با کلیک کردن روی عناوین دسته های بالا به لیست مواد اولیه صنایع غذایی و افزودنی های آن ها راهنمایی خواهید شد.
خرید اینترنتی مواد اولیه صنایع غذایی:
بازرگانی تراست یکی از بزرگترین تامین کنندگان مواد اولیه در ایران می باشد. جهت خرید مواد اولیه صنایع غذایی فقط کافیست با ما تماس حاصل نمایید.
نحوه خرید مواد اولیه صنایع غذایی از بازرگانی تراست از طریق شماره تماس های زیر می باشد.
شماره تماس با ما : ۰۹۳۷۱۷۰۹۸۷۸ خانم مهندس امینی ( مدیر فروش مواد اولیه)
۰۲۱۲۲۴۹۴۳۶۴
زمان پاسخگویی : شنبه تا چهارشنبه ساعت ۹ تا ۱۶
پنجشنبه ساعت ۹ تا ۱۳
لیست مواد اولیه خوراکی در جدول زیر آورده شده است:
نام دسته | محصولات |
امولیسفایر ها | مونو دی گلیسیریدها، لسیتین٬ گوارگام٬ زانتان گام٬ کاراگینان٬ کربوکسی متیل سلولز٬ استر سوربیتان(SOE)٬ پروتئین آب پنیر(WPC)٬ صمغ عربی٬ کربنات کلسیم٬ کازئین٬ گلایسین٬ لوکاست بینگام٬ متیل سلولز و … |
استابلایزر و استارتر | استابلایزر دوغ٬ استابلایزر خامه٬ استابیلایزر خامه قنادی٬ استابلایزر پنیر خامهای٬ استابلایزر شیر کاکائو٬ استابلایزرهای بستنی٬ استاتر دوغ٬ استارتر ماست٬ استارتر پنیر پیتزا٬ استارتر پنیر سفید٬استارتر ماسیت چکیده٬ استارتر ترموفیل دوغ و … |
نشاسته و دکسترین | نشاسته ذرت٬ نشاسته گندم (نشاسته گل)٬ نشاسته سیبزمینی٬ نشاسته برنج٬ نشاسته اصلاح شده ذرت٬
نشاسته اصلاح شده سیب زمینی٬ دکسترین زرد و دکسترین سفید٬ مالتو دکسترین |
نگهدارنده ها | سوربات پتاسیم٬ سوربات سدیم٬ سوربات سدیم٬ سوربات کلسیم٬ بنزوات سدیم٬ بنزوات کلسیم٬ بنزوات پتاسیم٬ بی سولفیت سدیم٬ سولفیت سدیم٬بی سولفیت کلسیم٬ متا بی سولفیت پتاسیم٬ ناتامایسین٬ نایسین٬ اسید لاکتیک٬ پروپیونات کلسیم٬ پروپیونات سدیم٬ پروپیونات پتاسیم٬ استات کلسیم٬ نیترات سدیم٬ نیترات پتاسیم٬ نیتریت سدیم٬ دی متیل کربنات٬ هگزا متیلن تترا آمین٬ فرمیک اسید٬ پروپیل-4-هیدروکسی بنزوآت |
ویتامین های غذایی | B1(تیامین)٬ B2(ریبوفلاوین)٬ B3(نیاسین)٬ B4(کولین)٬ B5(اسید پانتوتنیک)٬ B6(پیریدوکسین)٬ B7(ویتامین H یا بیوتین)٬ B8(اینوزیتول)٬ B9(اسید فولیک)٬ B12(سیانوکوبالامین)٬ ویتامین سی(اسید آسکوربیک)٬ ویتامین E(آلفا توکوفرول)٬ ویتامین A ٬ ویتامین D3 ٬ ویتامین K3(منادیون) |
رنگهای خوراکی | بتاکاروتن٬ سان ست یلو٬ کینولین٬ پاپریکا٬ ریبوفلاوین٬ تارترازین٬ کارمین٬ کارموزین٬ اریتروزین٬ کربن بلک٬ کلروفیلن٬ کارامل٬ دی اکسید تیتانیوم٬ بیت رود رد٬ آناتو٬ بریلیانت بلو٬ آلورا رد٬ آنتوسیانین |
شیرین کننده های طبیعی | پودر استویا٬ سوکرالوز٬ سوربیتول٬ آسپارتام٬ آسه سولفام٬ایزومالت Isomalt ٬ مالتیتول Maltitol ٬ فروکتوز٬ لاکتوز٬ زایلیتول٬ مانیتول |
نمک فسفات ها | نمکهای سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و آهن ٬تری سدیم سیترات و دی سدیم فسفات |
اسانس های خوراکی | انواع اسانس های میوه ای٬ اسانس های گیاهی و طبیعی٬ اسانس های پودری و مایع |
فروش مواد اولیه صنایع غذایی:
بازرگانی تراست بزرگترین سایت فروش اینترنتی مواد اولیه صنایع غذایی در ایران می باشد. ما در تراست همواره در تلاش برای رفع نیازهای صنایع تولید مواد غذایی هستیم و اینکار را سعی میکنیم با ارائه محصولات با کیفیت و پایین آوردن هزینه ها انجام دهیم.
فروش اینترنتی مواد اولیه صنایع:
تمام مواد اولیه های مورد نیاز تمام صنایع در بازرگانی تراست موجود می باشد.
نحوه خرید مواد اولیه صنایع غذایی از بازرگانی تراست از طریق شماره تماس های زیر می باشد.
شماره تماس با ما : ۰۹۳۷۱۷۰۹۸۷۸ خانم مهندس امینی ( مدیر فروش مواد اولیه)
۰۲۱۲۲۴۹۴۳۶۴
زمان پاسخگویی : شنبه تا چهارشنبه ساعت ۹ تا ۱۶
پنجشنبه ساعت ۹ تا ۱۳