محصولات

خرید رنگهای خوراکی

خرید رنگهای خوراکی

رنگ‌های خوراکی ٬ افزودنی‌هایی هستند که برای رنگ دادن به غذاها و نوشیدنی‌ها، یعنی اقلام خوراکی استفاده می‌شوند. آنها در انواع مختلفی از جمله مایعات، پودرها، ژل ها و خمیرها موجود هستند.

خرید رنگهای خوراکی ٬ از کجا بخرم؟

بازرگانی تراست یکی از واردکنندگان رنگهای خوراکی در ایران می باشد. ما در تراست با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت و کمترین حاشیه سود٬ محصولاتمان را در اختیار تولیدکنندگان صنایع غذایی قرار می دهیم.

جهت خرید رنگهای خوراکی و یا مشاوره در این خصوص فقط کافیست با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

شماره تماس با ما : ۰۹۳۷۱۷۰۹۸۷۸ خانم مهندس امینی ( مدیر فروش مواد اولیه)                       

۰۲۱۲۲۴۹۴۳۶۴

زمان پاسخگویی : شنبه تا چهارشنبه ساعت ۹ تا ۱۶

پنجشنبه ساعت ۹ تا ۱۳

رنگ خوراکی چیست؟

رنگ خوراکی به هر رنگ، رنگدانه یا مواد دیگری گفته می شود که قادر به ایجاد رنگ به غذا، دارو یا لوازم آرایشی باشد. رنگ‌های خوراکی ٬ افزودنی‌هایی هستند که برای رنگ دادن به غذاها و نوشیدنی‌ها، یعنی اقلام خوراکی استفاده می‌شوند. آنها در انواع مختلفی از جمله مایعات، پودرها، ژل ها و خمیرها موجود هستند.

دلایل مصرف رنگ خوراکی :

آنها در تولید مواد غذایی تجاری و همچنین در پخت و پز خانگی برای اهداف مختلفی استفاده می شوند .برخی از اهداف مصرف آنها کمک به بهبود ظاهر غذا با دادن رنگ مصنوعی به آن، جذاب تر، خوش طعم تر و اشتها آورتر کردن آن است.

رنگ‌های غذایی شامل رنگ‌های طبیعی هستند که بیشتر از منابع گیاهی به دست می‌آیند و اغلب به عنوان رنگ‌های گیاهی شناخته می‌شوند.

رنگدانه های معدنی؛ مخلوطی از ترکیبات آلی و فلزی (به نام دریاچه)؛ و مواد شیمیایی مصنوعی زغال سنگ هستند. اولین رنگ های خوراکی مصنوعی در سال 1856 از قطران زغال سنگ ساخته شد. در حال حاضر، رنگ های خوراکی عموماً از نفت تولید می شوند.

تاریخچه رنگها:

غذاها، داروها و لوازم آرایشی اغلب با رنگ های طبیعی مشتق از گیاهان و مواد معدنی رنگ می شدند. اعتقاد بر این است که تولید کنندگان آب نبات در شهرهای مصر عصاره های طبیعی و شراب را به محصولات خود اضافه کردند تا ظاهر محصول را در 1500 سال قبل از میلاد بهبود بخشند. از این زمان بود که برای اولین بار تمرین افزودن رنگ به غذاها آغاز شد. تا سال 1900، بسیاری از غذاها، داروها و لوازم آرایشی موجود در ایالات متحده به صورت مصنوعی رنگ آمیزی شدند.

در سال 1906، قوانینی در ایالات متحده با هدف تنظیم منشاء و کیفیت رنگ هایی که در رنگ آمیزی مواد غذایی استفاده می شود، ارائه شد. قانون فدرال غذا، دارو و آرایشی و بهداشتی در سال 1938 تصویب شد و به عنوان بخشی از مفاد آن، اعدادی را به مواد افزودنی مختلف رنگ‌های غذایی اختصاص داد و مقرر کرد که هر دسته از رنگ‌ها باید گواهی شوند.

رنگهای خوراکی به صورت طبیعی و سنتزی(مصنوعی) و یا معدنی موجود می باشند.

رنگهای خوراکی طبیعی :

چهار گروه اصلی از رنگدانه های گیاهی وجود دارد که به طور خاص به منظور رنگ آمیزی محصولات غذایی رشد می کنند.

این گروه ها کاروتنوئیدها (E160، E161، E164)، کلروفیلین (E140، E141)، آنتوسیانین ها (E163) و بتانین (E162) هستند. در زیر نمونه هایی از رنگ های اضافی یا مشتقات خاص این گروه های بنیادی آورده شده است:

انواع رنگهای خوراکی طبیعی عبارتند از :

  • بتا کاروتن (در هویج)
  • رنگ کارامل ( از شکر کاراملی)
  • کلروفیلین (سبز اسفناج و یونجه)
  • کورکومین (زردچوبه)
  • کارمین (رنگ قرمز مشتق شده از حشره کوچینی)
  • رنگ قرمز چغندر
  • لیکوپن
  • پاپریکا
  • بیت روت (قرمز-صورتی)
  • روناس
  • کوشنیل
  • زردچوبه
  • زعفران
  • بلک کروت
  • ریبوفلاوین‌(زرد)
  • آنتوسیانین (قرمز-بنفش)
  • آناتو (نارنجی مایل به قرمز از دانه آچیوت)
  • کربن بلک
  • تورمریک اولئورزین

رنگهای خوراکی مصنوعی :

بسیاری از متداول‌ترین رنگ‌های خوراکی، مواد شیمیایی مشتق شده از نفت مصنوعی هستند که در طبیعت وجود ندارند. این رنگ‌های مصنوعی اغلب جایگزین مواد مغذی واقعی مانند میوه‌ها و سبزیجات می‌شوند و اغلب برای جذاب‌تر کردن غذاهای ناسالم، به‌ویژه آنهایی که برای کودکان تولید و به بازار عرضه می‌شوند، استفاده می‌شوند.

بر خلاف برخی از افزودنی ها، رنگ ها از فاسد شدن غذا یا باکتری هایی که باعث مسمومیت غذایی می شوند جلوگیری نمی کنند. آنها به سادگی وجود دارند تا به شرکت های مواد غذایی کمک کنند تا غذاهای بی رنگ ٬ برای خوردن جذاب تر به نظر برسند.

انواع رنگهای خوراکی سنتتیک عبارتند از:

  • کینولین یلو
  • اریتروزین
  • برلیانت بلو
  • آلورا رد
  • کارموزین (آزوروبین)
  • ایندیگو کارمین
  • رنگ صورتی
  • رنگ پرتقالی
  • پونسه آ
  • سان ست یلو
  • تارترازین

انواع رنگهای خوراکی معدنی عبارتند از:

  • تیتانیون دی اکساید (سفید)
  • یلو آیرون اکساید
  • رد آیرون اکساید
  • بلک آیرون اکساید
  • وایت سی

کاربردهای رنگ خوراکی:

  1. تقویت رنگ طبیعی محصول.
  2. مقابله با از دست دادن رنگ ناشی از نور، هوا، دمای شدید، رطوبت و شرایط نگهداری
  3. غذا را از نظر زیبایی شناختی دلپذیرتر، خوشمزه تر می کند.
  4. اصلاح رنگ طبیعی محصول
  5. به مواد غذایی بی رنگ ٬ رنگ بدهید و آنها را جذاب تر کنید.
  6. به مصرف کنندگان اجازه میدهد محصولات را به صورت بصری شناسایی کنند، مانند طعم شیرینی.
  7. برای اهداف تزئینی.

عوارض استفاده از رنگهای خوراکی برای کودکان:

شواهدی مبنی بر ارتباط بین رنگ‌های غذایی مصنوعی و مشکلات عصبی رفتاری در کودکان، از جمله بیش‌فعالی و بی‌توجهی، دهه‌هاست که جمع‌آوری شده است. نگرانی در مورد رنگ های خوراکی مصنوعی اخیراً حول تأثیرات عصبی-رفتاری بر کودکان، به ویژه تشدید مشکلات توجه، مانند کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش فعالی (ADHD) و سایر پیامدهای رفتاری است.

رنگ اریتروزین

رنگ اریتروزین

اریتروزین یا اریتروزین B، یک مشتق فلورون است. این رنگ صورتی است که یک رنگ خوراکی مورد تایید در ایالات متحده، اتحادیه اروپا و هند است و در درجه اول برای رنگ آمیزی مواد غذایی در شیرینی ها مانند آب نبات و بستنی و حتی بیشتر در ژل های تزئین کیک استفاده می شود.

تارترازین 

رنگ تارترازین

تارترازین یک نمک تری سدیم آلی اسید تارتازین است. یک نوع رنگ آزو است که آنیونی و آبدوست است. Yellow 5 Lake و Food Yellow 4 از دیگر نام های این رنگ هستند. تارترازین یک رنگ خوراکی پرمصرف است که برای استفاده در مواد غذایی در ایالات متحده و هند تأیید شده است.

گزارش شده است که تارترازین باعث ایجاد واکنش های آلرژیک در افرادی که از آسم رنج می برند و در افرادی که به آسپرین حساسیت دارند، می شود و بنابراین در کشورهایی مانند سوئد، سوئیس، نروژ و اتریش ممنوع است.

سان ست یلو 

رنگ سانست یلو

سانست یلو یک رنگ آزو است که از نفت تولید می شود. برای ایجاد سایه نارنجی به غذاها و مکمل های غذایی استفاده می شود.

برلیانت بلو 

رنگ برلیانت بلو

برلیانت بلو ٬یک رنگ تری آریل متان است . یک رنگ خوراکی تایید شده در ایالات متحده و اتحادیه اروپا است. برلیانت بلو یکی از اولین افزودنی های رنگی مورد تایید FDA است و کاربرد اصلی آن به عنوان عامل رنگ آمیزی آبی در غذاهای فرآوری شده، داروها، مکمل های غذایی و لوازم آرایشی است. رنگ برلیانت بلو به طور کلی بی خطر و غیر سمی در نظر گرفته می شود.

ایندیگو کارمین

رنگ ایندیگو کارمین

کارمین نیل که به نام سدیم ایندیگوتین دی سولفونات نیز شناخته می شود، نوعی ماده شیمیایی آلی است که با قرار دادن نیل در معرض سولفوناسیون معطر تولید می شود. این ماده به عنوان رنگی برای استفاده در رنگ های غذایی در ایالات متحده و اتحادیه اروپا تایید شده است.

کینولین یلو

رنگ کینولین یلو

کینولین یلو متعلق به کلاس رنگهای کینوفتالون است. به دو شکل Quinoline Yellow SS (محلول در روح) و Quinoline Yellow WS (محلول در آب) وجود دارد. کینولین یلو برای استفاده در نوشیدنی ها در سراسر اتحادیه اروپا و استرالیا تایید شده است و همچنین در وعده های غذایی مانند سس ها، تزئینات و روکش ها استفاده می شود.

مطالعه‌ای که به سفارش آژانس استانداردهای غذایی بریتانیا انجام شد، نشان داد که وقتی کینولین یلو در ترکیبی از مواد نگهدارنده دیگر (مانند نوشیدنی‌ها) استفاده می‌شود، سطح بیش فعالی در کودکان افزایش می‌یابد، رفتاری شبیه به ADHD. بنابراین، استفاده از آن توسط جامعه نظارتی اروپا ممنوع شد، اما در سال 2009 دوباره مجاز شد.

پتنت بلو

رنگ پتنت بلو

Patent Blue V یا Acid Blue 3 یک رنگ مصنوعی تری فنیل متان است. به آن Food Blue 5، Sulphan Blue، Acid Blue 3، L-Blau 3، C-Blau 20، Patentblau V یا Sky Blue C.I نیز می‌گویند. به عنوان افزودنی غذایی در برخی از شیرینی های ژله ای و دسرهای ژلاتینی در اروپا استفاده می شود.

با این حال، به عنوان رنگ خوراکی در استرالیا و ایالات متحده به دلیل سوء ظن مقامات بهداشتی مبنی بر اینکه ممکن است باعث واکنش های آلرژیک و در موارد نادر، شوک آنافیلاکتیک شود، ممنوع است. از این رو در این کشورها برای کودکان توصیه نمی شود.

آلورارد

رنگ آلورارد

Allura Red AC یک رنگ شناخته شده است که در سراسر جهان استفاده می شود. این ماده در ابتدا به عنوان جایگزینی برای آمارانت معرفی شد، اما اکنون یک رنگ مورد تایید FDA برای استفاده در لوازم آرایشی، داروها و مواد غذایی است و تا حد زیادی رایج ترین رنگ قرمز مورد استفاده در ایالات متحده است.

در موارد مختلفی از جمله جوهر خالکوبی، آب نبات پنبه ای، نوشابه ها، محصولات با طعم گیلاس، محصولات دارویی کودکان و محصولات لبنی استفاده می شود.

کارموزین

رنگ کارموزین

کارموازین که معمولاً با نام آزوروبین نیز شناخته می شود، یک رنگ آزو قرمز رنگ است. بیشتر در غذاهای تخمیر شده که تحت فرآیند حرارتی قرار گرفته اند استفاده می شود. همچنین در برخی غذاها و نوشیدنی های دیگر مانند پنیر، میوه های خشک و برخی از نوشیدنی های الکلی استفاده می شود. دارای شاخص رنگ 14720 است.
این ماده به عنوان رنگ خوراکی در اتحادیه اروپا با شماره E122 و در هند تایید شده است. با این حال، در لیست رنگ های غذایی تایید شده در ایالات متحده و کانادا نیست.

پونسه آ

رنگ پونسه آ

پونسه آ ۴ آر ٬ یک رنگ آزو است که به رنگ قرمز توت فرنگی است و در صنایع غذایی کاربردهای زیادی دارد. همچنین با نام‌های دیگری مانند Cochineal red A، Brilliant scarlet 3R، Brilliant scarlet 4R، New coccine، Acid Red 18 و Food Red 7 شناخته می‌شود. مصرف این رنگ معمولا در نوشیدنی ٬ قنادی٬ محصولات نانوایی و ادویه ها و … می باشد.
در اروپا (E Number E124)، آسیا و استرالیا استفاده می شود، اما برای مصرف انسان توسط US-FDA تایید نشده است.

رنگهای خوراکی را از کجا تهیه کنیم؟

بازرگانی تراست یکی از واردکنندگان رنگهای خوراکی در ایران می باشد. ما در تراست با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت و کمترین حاشیه سود٬ محصولاتمان را در اختیار تولیدکنندگان صنایع غذایی قرار می دهیم.

قیمت رنگ خوراکی طبیعی :

قيمت هر کیلو رنگ خوراکی ممکن است در شرکت هاي مختلف، بسته به نوع و کیفیت آنها متفاوت باشد. 

خرید رنگهای مجاز خوراکی:

برای خرید رنگهای مجاز خوراکی فقط کافیست با واحد فروش بازرگانی تراست تماس حاصل فرمائید.

بازرگانی تراست مرکز فروش رنگهای خوراکی در تهران می باشد.

شماره تماس با ما : ۰۹۳۷۱۷۰۹۸۷۸ خانم مهندس امینی ( مدیر فروش مواد اولیه)                       

۰۲۱۲۲۴۹۴۳۶۴

زمان پاسخگویی : شنبه تا چهارشنبه ساعت ۹ تا ۱۶                       

پنجشنبه ساعت ۹ تا ۱۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *